Producent

Modified: 

 

 

 

 

 

Als producent ontwikkel ik graag projecten die kunnen bijdragen aan het speel- en luisterplezier van kinderen en volwassenen. Ik probeer ze op een andere manier te laten ervaren wat ze met hun instrument kunnen doen in de vorm van samenspel. Dit kan op ieder niveau. Bijvoorbeeld heb ik het project “De Bestorming” voor de Cello Biënnale Amsterdam ontwikkeld voor kinderen op Amsterdamse scholen die nauwelijks met instrumenten in aanraking komen. Het Hello Cello orkest is voor alle kinderen die cello spelen in het hele land, waarin iedere editie een nieuwe componist muziek schrijft voor dit mega orkest. Ook heb ik een project geproduceerd voor Amsterdam Electric waarbij elektrische gitaristen in aanraking worden gebracht met de klassieke cultuur. De scheidslijnen lijken vaak zo scherp, maar zijn op het podium fictief, het gaat allemaal om muziek.

In de volgende festivals/ensembles ben ik werkzaam geweest als producent:

2015-2016  MUZIEK AAN BED zakelijke leiding en mede-artistieke leider

2016 Cello Biënnale Amsterdam hoofd educatie productie Hello Cello dagen Zwolle, Eindhoven, Den Haag en Amstelveen. De Bestorming op IJplein school, De Regenboog school en Driemaster in Amsterdam. Hello Cello orkest met nieuw werk van Oene van Geel. 

2014  Cello Biënnale Amsterdam  hoofd educatie o.a. producent van het Hello Cello orkest, de Bestorming op scholen in Amsterdam en Hello Cello dagen in Zwolle, Eindhoven en Den Haag.

2013  Amsterdam Electric Guitar Heaven
producent Plug ’n Play orkest in Amsterdam.

2012  Amsterdam Electric Guitar Heaven
producent Plug ’n Play: 120 el. gitaristen uit het hele land spelen samen in de Melkweg het stuk Aid van Tom Trapp, met solist Adrian Belew.
producent Plug-in!: In podium Mozaiek krijgen kinderen van stadsdeel Bos en Lommer een eerste  el. gitaar les en sluiten de dag af met een presentatie in Podium Mozaiek en de volgende dag in de Oude Kerk.

2012 Amsterdamse Cello Biënnale
producent de Bestorming: 3 scholen in stadsdeel Nieuw West worden bestormd door cello8tet Amsterdam. De hele dag hebben alle klassen lessen, concertje in de Classic Expressbus en een presentatie waarbij de kinderen participeren.

producent Mega Kinder Cello Orkest:140 cellisten spelen een stuk gecomponeerd door en o.l.v. Martin Fondse. In het hele land zijn voorrepetities.

2011 Amsterdam Electric
producent educatieproject: 14 scholen krijgen gratis electrische gitaarlessen, project Amsterdam Electric

2010 Amsterdamse Cello Biënnale
producent Mega Kinder Cello Orkest: Muziekgebouw aan ’t IJ. 140 Cellisten in improvisatie’s  o.l.v. Ernst Reijseger met repetities in het hele land.

2010 Amsterdam Sinfonietta,
producent Sinfonietta Strijkersdag Muziekgebouw aan ’t IJ.

2008 Amsterdamse Cello Biënnale
producent Mega Kinder Cello Orkest: Muziekgebouw aan ’t IJ.

2007  Output Festival
producent Plug ’n Play: Muziekgebouw aan ’t IJ. 90 Elektrische gitaristen op de trappen van het atrium in een stuk van Chiel Meijering met repetities in het hele land.

2004 Output Festival
producent Plug ’n Play: Paradiso. 60 Elektrische gitaristen in een stuk van Gilius van Bergeijk.