kamermuziekweekend kinderen

Modified: 

SONY DSC  SONY DSC  SONY DSC

Op 14 en 15 november 2015 organiseren Sonja en Tjakina hun 6de kamermuziekweekend voor kinderen t/m 14 jaar. Vind je het leuk om een weekend lang intensief samen te spelen met andere instrumenten en met leeftijdgenoten? Dan kun je je bij ons aanmelden. Wij vormen kleine ensembles van een trio t/m een kwintet met (alt)violisten, cellisten, fluitisten en pianisten, afhankelijk van ieder zijn nivo en leeftijd. Er is plek voor 5 ensembles.

Voorbereiding

Ongeveer 4 weken voor aanvang sturen we de muziek op. Dat zijn meestal 3 stukken per ensemble van verschillende componisten uit verschillende tijdperken. De muziek moet iedere deelnemer met zijn/haar eigen docent voorbereiden, zodat hij/zij de partij al goed kan spelen op de eerste ensembleles. Ieder ensemble heeft een eerste kennismakingsles op 7 of 8 november aan het begin van de avond. In de laatste week voor het echte weekend kan iedereen dan nog de puntjes op de i zetten van zijn eigen partij.

Weekend

In het weekend heeft ieder ensemble 4 lessen met Sonja of Tjakina, 2 lessen met de extra docent en een slotpresentatie. Tussen de lessen door hebben de kinderen ingeroosterde zelfstudietijd. Op zondag lunchen we gezamelijk aan de lange tafel in het atrium.

Extra activiteit

Zoals in ieder weekend bieden we altijd een extra activiteit aan, die het muzikale leven van de kinderen verruimt. Tot nu toe hebben we al begeleiden van stomme films en improvisatie d.m.v. een conductie gedaan. Dit weekend willen we in twee lessen de kinderen meer inzicht geven in de theorie achter de muziek. De groep wordt verdeeld in tweeën. Meer informatie hierover volgt nog van de extra docent die deze lessen gaat verzorgen.

Kosten

Kosten van het kamermuziekproject zijn €92,50 per kind. Dit is inclusief de lunch op zondag en een extra tussendoortje en drinken tijdens het weekend.

Inschrijven

Je kunt je kind vanaf nu inschrijven op kamermuziekmaken@hotmail.nl  Sluiting van de inschrijving is 2 oktober 2015. In de week erna ontvang je meer informatie over het weekend. Alle lessen zijn op het Muziekpakhuis: adres: A. Thijmstraat 19 (naast de Liddl).

Over de docenten

Sonja (viool) en Tjakina (cello) hebben al veel kamermuziekweekenden georganiseerd voor kinderen en ook voor volwassenen. Ze geven vele jaren les op het Muziekpakhuis. Daarnaast zijn ze actief als uitvoerend musicus o.a. in kamermuziek en in vele andere projecten.

Op 19 en 20 maart 2016 geven Sonja en Tjakina een kamermuziekweekend voor volwassenen bij de Vereniging voor huismuziek. Zie www.huismuziek.nl

 

SONY DSC

 

Leave a comment